fbpx

Covid-19 actieve gevallen onder de 100

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen is onder de 100. Volgens de jongste update op het dashboard zijn nu 72 personen in Suriname besmet met het coronavirus.
41 personen zijn binnen 24 uur genezen verklaard en mochten naar huis.
In zijn televisietoespraak vanavond bedankte president Chandrikapersad Santokhi de samenleving voor de dalende trend die is ingezet.
Santokhi: ““Wij hebben ons als natie ingezet om het tij te doen keren. Dankzij de effectieve maatregelen en de handhaving daarop, is het aantal besmettingen enorm gedaald. De bezettingsgraad in de ziekenhuizen en de intensive care vertoont eveneens een sterke daling. Met genoegen zeg ik dus ook deze keer dank, aan elke Surinamer die zich nationalistisch heeft opgesteld. Met uw gedrag zorgt u ervoor dat er steeds betere tijden komen.”
Het staatshoofd zegt vervolgens: “Wij zijn er echter nog lang niet. Derhalve roep ik eenieder weer op: Houd u zich aan de regels! De cijfers zeggen ons namelijk dat we nog lang niet de gewenste omstandigheid hebben.”
De president zegt vervolgens dat er een kleine uitbraak in Apoera was. “Er zijn tijdig en adequaat isolatie- en quarantainemaatregelen getroffen. Hierdoor is de uitbraak inmiddels gemitigeerd. De situatie daar is voorlopig onder controle en de missie van artsen volgt de situatie op de voet”, verzekert de president de samenleving.

BEKIJK OOK
Vrouw die cocaïnebolletje slikte overlijdt op SEH