fbpx
Coronie krijgt zonnepanelenpark

GFC NIEUWS- In de week van 16 november is de Energiebedrijven Suriname (EBS) gestart met het opschonen van een terrein in de omgeving van de Arthur Flustraat in Coronie voor het opzetten van een zonnepanelenpark.

Het is een pilotproject waarbij zonne-energie gebruikt zal worden om de gemeenschap te voorzien van energie. Een deel van de energie die overdag wordt opgewekt door de zonnepanelen wordt opgeslagen in batterijen om deze ‘s avonds te gebruiken.

De uitvoering van dit project ligt in handen van de subcontractor HSW Energy en de werkzaamheden zullen ongeveer een jaar duren, meldt BIC Coronie. Dit project wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB).

In december 2020 zal er een mini-beurs gehouden worden om de Coroniaanse gemeenschap te informeren over het zonnepanelenpark.

De districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, vindt het een uitstekend project, omdat de ondernemers gebruik kunnen maken van schonere en duurzame energie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.