fbpx

Coronie Hub omgedoopt tot ICT – Centrum

Op de viering van het eerste lustrum op zondag 10 juli is de Coronie Hub omgedoopt tot ICT – Centrum Coronie, middels de onthulling van een nieuw naambord.

Vijf jaar geleden kreeg Coronie van Telesur deze cyber cadeau vanwege het feit dat bij Coronie de kabel waarmee heel Suriname van internet voorzien wordt, uit zee aan land komt. De cyber heeft in de afgelopen vijf jaar niet optimaal kunnen functioneren vanwege diverse redenen.

Tegelijkertijd neemt de behoefte aan een cyber af omdat veel jongeren nu mobiele telefoons met internet of laptops hebben en ook de scholen voorzien zijn van computers met internet. Reden voor het bestuur van het Cultureel Centrum Coronie dat de Coronie Hub beheert om met Telesur te bekijken hoe verder met de cyber.

De voorzitter van het CCC bestuur, Joan Wielzen, en het hoofd van Telesur regio Suriname West, Dennis Nelom gaven in hun toespraken aan dat de Coronie Hub naast de functie van cyber een trainingscentrum gaat worden ter stimulering van het ondernemerschap. Daarom is er voor gekozen om de naam van de Coronie Hub te veranderen in ICT – Centrum Coronie.

Om het ICT -Centrum Coronie inhoud te geven zal er nauw samengewerkt worden met verschillende ICT-bedrijven in Suriname, met name met het ICT – bedrijf Span Makandra. Dit bedrijf heeft bij het eerste lustrum diverse workshops in het kader van de Creative Industries gegeven samen met gasten uit Trinidad and Tobago en Guyana.

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie die ook aanwezig was bij de viering, is blij met het initiatief om moderne infrastructuur en mogelijkheden te creëren voor de ontwikkeling van het jong ondernemerschap. Zij gaf aan dat tegelijkertijd het onderwijs bij dit initiatief betrokken moet worden.

Ook Caricom kan een belangrijke bijdrage leveren omdat intensieve samenwerking tussen de verschillende Caribische landen belangrijk is voor succes. Zij was dan ook blij met de aanwezigheid van ICT deskundigen uit Trinidad and Tobago en Guyana en een vertegenwoordigster van de Caricom die zich intensief bezig houdt met de Creative Industries.

Districtscommissaris Doebay wenste de organisatie veel succes en hoopt dat bij het volgende lustrum over 5 jaar belangrijke stappen zijn gemaakt bij de verwezenlijking van de ideeën.

Van Telesur kreeg het ICT – Centrum Coronie een beamer cadeau, een belangrijk hulpmiddel voor het trainingscentrum.(GFC)