fbpx

Coronie geeft feedback op Visserij Management Plan

GFC NIEUWS-Vissers en andere stakeholders uit de visserijsector in Coronie hebben geparticipeerd aan een consultatiebijeenkomst over herziening van het Visserij Management Plan (VMP) 2014-2018.

Onder leiding van de aangetrokken consultant, Sonja Carilho, wordt data verzameld die meegenomen wordt in het VMP.

Het VMP wordt opgesteld met de steun van het REBYC-II project dat in maart 2016 is begonnen en wordt uitgevoerd met de wereldvoedsel organisatie FAO.

Het REBYC-II project heeft als doel om voedselverspilling te verminderen door bijvangst – vis waarop niet doelgericht wordt gevist en vaak wordt teruggegooid – op een betere manier te beheren.

Het richt zich op verbetering van de wetgeving, het verbeteren van de vangsttechnologie en het vergemakkelijken van het gebruik van duurzame bijvangst.

Landelijk wordt de ervaring van de actieve mensen in visserij activiteiten verzameld. Deze wordt dan geformuleerd als beleidsmaatregelen in het VMP.

In Nickerie, Paramaribo en Saramacca zijn de consultatiebijeenkomsten al gehouden.

In Coronie wordt de categorie binnenwateren visserij en wel BV (Binnen Vaart) genoemd en kustwateren visserij, de SKB (Surinaamse Kustvaart Bangamary), uitgeoefend. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL