“Coronie ga voor verandering en blijft niet achter”

GFC NIEUWSREDACTIE- De ontwikkeling in Coronie is blijven stilstaan, zegt districtscommissaris Maikel Winter.

Hij vraagt de regering dringend ondersteuning om de ontwikkeling op gang te brengen.

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk was duidelijk in zijn boodschap. Als aanzet gaf hij mee “Coronie ga voor verandering en blijf niet achter.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Direct beschikbaar medicijn om COVID- te bestrijden biedt veel hoop, blijkt uit Amerikaanse studie

Enkele weken terug is Brunswijk gestart met oriëntatiebezoeken aan de verschillende commissariaten en objecten in de districten.

Vrijdag was hij in Coronie. Hij werd vergezeld door zijn staf, waaronder Humphrey Dundas, directeur Directoraat Volkscommunicatie. Het doel van deze bezoeken is om de problemen persoonlijk aan te horen en verder binnen de regering aan te pakken.

Aan Coronie heeft hij meegegeven te werken aan de eenheid. “De ontwikkeling van het district ligt in uw handen”.

De globaal aangekaarte pijnpunten zijn volgens dc terug te vinden in de infrastructuur, onderwijs, gebouwen, toerisme, agrarische sector en sport.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw krijgt kinderen met aantrekkelijke ex omdat haar man te lelijk is

Bryan Creton die een presentatie verzorgde, gaf een uiteenzetting over de operatie “Tjaring waka in Cosu”. Met deze operatie is vooral de burgerparticipatie goed op gang gebracht gaf Creton aan.

In de presentatie heeft hij verder ook de belangrijkste uitdaging aangegeven. Coronie is dringend toe aan een waterkerende dam.

Brunswijk haalde aan dat de regering langzaam maar zeker bezig is uit een diep dal te klimmen. Hij vroeg om geduld. Coronie zal niet achterblijven, verzekerde hij.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten