fbpx

Coronavirusbesmetting: ramen open zeer belangrijk, zegt Duitse topviroloog

GFC NIEUWS- Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het zeer belangrijk om gesloten ruimtes te luchten door ramen en/of deuren open te houden.

Dat zegt de Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor Dr. Christian Drosten.

De topexpert is net als zijn Amerikaanse en Japanse collegae van oordeel dat besmettingen vooral door de lucht plaatsvinden in binnenruimtes die niet goed geventileerd worden. Het advies is om niet binnen te gaan in drukke ruimtes die niet goed geventileerd zijn, zoals geairconditioneerde winkels, restaurants en kantoren

GFC Nieuws berichtte al maanden geleden vaker hierover.

Professor Drosten zegt op de Duitse radio dat het goed luchten, dus voldoende luchtcirculatie, zelfs belangrijker is dan handen wassen en desinfecteren.

BEKIJK OOK
Presidentiële werkgroep ‘Ontwikkeling Matawai’ presenteert stand van zaken aan staatshoofd

Bij praten, hoesten, schreeuwen, zingen en niezen komen er aerosols -microdruppeltjes- vrij die het coronavirus kunnen bevatten, verder kunnen “vliegen” en urenlang in de lucht blijven zweven.

Bij het binnengaan van zo’n ruimte kan je op die manier het coronavirus inademen en besmet raken, ook al houd je 2 meter afstand van anderen. Het virus hangt als het ware in de gerecirculeerde lucht.

Ook de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond laat al maanden via diverse media weten dat er meer nadruk moet worden gelegd op een betere luchtcirculatie. Ramen en deuren moeten open op plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen.