fbpx
Coronavirusbesmetting: ramen open zeer belangrijk, zegt Duitse topviroloog

GFC NIEUWS- Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het zeer belangrijk om gesloten ruimtes te luchten door ramen en/of deuren open te houden.

Dat zegt de Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor Dr. Christian Drosten.

De topexpert is net als zijn Amerikaanse en Japanse collegae van oordeel dat besmettingen vooral door de lucht plaatsvinden in binnenruimtes die niet goed geventileerd worden. Het advies is om niet binnen te gaan in drukke ruimtes die niet goed geventileerd zijn, zoals geairconditioneerde winkels, restaurants en kantoren

GFC Nieuws berichtte al maanden geleden vaker hierover.

Professor Drosten zegt op de Duitse radio dat het goed luchten, dus voldoende luchtcirculatie, zelfs belangrijker is dan handen wassen en desinfecteren.

Bij praten, hoesten, schreeuwen, zingen en niezen komen er aerosols -microdruppeltjes- vrij die het coronavirus kunnen bevatten, verder kunnen “vliegen” en urenlang in de lucht blijven zweven.

Bij het binnengaan van zo’n ruimte kan je op die manier het coronavirus inademen en besmet raken, ook al houd je 2 meter afstand van anderen. Het virus hangt als het ware in de gerecirculeerde lucht.

Ook de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond laat al maanden via diverse media weten dat er meer nadruk moet worden gelegd op een betere luchtcirculatie. Ramen en deuren moeten open op plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen.

 

 

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…