fbpx
Coronavirus zal nog jaren op de loer liggen en mensenlevens eisen

GFC NIEUWS– Wetenschappers uit verschillende landen laten dinsdag weten dat het coronavirus nog heel veel jaren op de loer zal blijven liggen. Net als bij andere virusbesmettingen, zal ook dit virus zorg dragen voor veel doden wereldwijd.

Vooral personen die geen klachten vertonen maar wel besmet zijn met het potentieel dodelijk virus zorgen voor groot uitbraakgevaar, meldt Bloomberg.

Deze besmette mensen kunnen niet snel geïdentificeerd worden en preventief in quarantaine worden geplaatst. Intussen zorgen ze wel voor de verdere verspreiding van SARS-CoV-2.

De befaamde specialist op het gebied van infectieziekten en hoofd van “the National Institute of Allergy and Infectious Diseases’ in de Verenigde Staten, Anthony Fauci, vertelde eerder aan de media dat de wereld voorlopig niet meer “normaal” zal kunnen functioneren.

“Wij zullen voor erg lange tijd rekening moeten blijven houden met corona. Dit virus gaat voorlopig niet weg van onze planeet”, aldus Fauci.

 

 

 

 

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…