fbpx

Coronavirus wekenlang in ogen vrouw

GFC NIEUWS- De eerste coronaviruspatiënt in Italië had het virus nog in haar ogen, lang nadat het verdween uit haar neus, bleek uit recent gepubliceerde documenten die gaan over de verspreiding van het virus via de ogen.
De vrouw, 56, uit Wuhan, China – de plek waar het virus begon – reisde op 23 januari naar Italië. Ze bezocht op 29 januari een ziekenhuis en een dag daarna ontwikkelde ze symptomen van het novel virus. Ze had last van hoesten, een zere keel en rode ogen. Later kreeg ze koorts, werd ze kortademig en misselijk.
Op de derde dag in het ziekenhuis namen artsen een swab van haar ogen en werd het virus in haar ogen gedetecteerd. Gedurende de periode in het ziekenhuis werden continu swabs genomen van haar ogen.
Op de 20ste dag was het virus niet meer in haar neus, maar wel in haar ogen, met andere woorden het virus verdubbelde zich in haar ogen, waardoor die besmettelijk waren.
Op de 27ste dag werd genetisch materiaal van het virus nog een keer gedetecteerd in haar ogen.
De artsen halen aan dat deze case duidelijk maakt hoe besmettelijk de ogen kunnen zijn en een wezenlijke bron zijn van besmetting.

BEKIJK OOK
VES geen vijand van regering