fbpx
Coronavirus wekenlang in ogen vrouw

GFC NIEUWS- De eerste coronaviruspatiënt in Italië had het virus nog in haar ogen, lang nadat het verdween uit haar neus, bleek uit recent gepubliceerde documenten die gaan over de verspreiding van het virus via de ogen.

De vrouw, 56, uit Wuhan, China – de plek waar het virus begon – reisde op 23 januari naar Italië. Ze bezocht op 29 januari een ziekenhuis en een dag daarna ontwikkelde ze symptomen van het novel virus. Ze had last van hoesten, een zere keel en rode ogen. Later kreeg ze koorts, werd ze kortademig en misselijk.

Op de derde dag in het ziekenhuis namen artsen een swab van haar ogen en werd het virus in haar ogen gedetecteerd. Gedurende de periode in het ziekenhuis werden continu swabs genomen van haar ogen.

Op de 20ste dag was het virus niet meer in haar neus, maar wel in haar ogen, met andere woorden het virus verdubbelde zich in haar ogen, waardoor die besmettelijk waren.

Op de 27ste dag werd genetisch materiaal van het virus nog een keer gedetecteerd in haar ogen.

De artsen halen aan dat deze case duidelijk maakt hoe besmettelijk de ogen kunnen zijn en een wezenlijke bron zijn van besmetting.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…