Coronavirus-vaccin: Britse wetenschapper die geïnjecteerd is, ontkent geruchten dat ze dood is

GFC NIEUWS- Elisa Granato, een Britse microbioloog, heeft aanhoudende geruchten dat ze zou zijn overleden na injectie met een coronavirus-vaccin op Twitter ontkracht.
Granato was een van de eerste twee vrijwilligers die geïnjecteerd tijdens een studie van de Universiteit van Oxford, waaraan ongeveer 1100 mensen zullen deelnemen.
“Ik ben wetenschapper, dus ik wilde als eerste dit wetenschappelijk proces ondersteunen”, zegt Granato, 32. “Ik maak het goed. Zoals jullie zien, leef ik nog,” zei ze op Twitter. Zij hekelt het dat er onnodig paniek wordt gezaaid.
Hoofdonderzoeker en professor Sarah Gilbert zegt dat ze “een hoge mate van vertrouwen heeft in dit vaccin”. Het vaccin, ChAdOx1 nCoV-19, is een verzwakte versie van een verkoudheidsvirus dat infecties veroorzaakt bij chimpansees. Het virus is genetisch veranderd; dus het is onmogelijk dat het bij mensen groeit, benadrukt ze.
Gezonde mensen tussen 18-55 jaar komen in aanmerking voor de proef. De studie zal bepalen of het vaccin “onaanvaardbare bijwerkingen” heeft.

Overige berichten