fbpx
Coronavirus-vaccin: Britse wetenschapper die geïnjecteerd is, ontkent geruchten dat ze dood is

GFC NIEUWS- Elisa Granato, een Britse microbioloog, heeft aanhoudende geruchten dat ze zou zijn overleden na injectie met een coronavirus-vaccin op Twitter ontkracht.

Granato was een van de eerste twee vrijwilligers die geïnjecteerd tijdens een studie van de Universiteit van Oxford, waaraan ongeveer 1100 mensen zullen deelnemen.

“Ik ben wetenschapper, dus ik wilde als eerste dit wetenschappelijk proces ondersteunen”, zegt Granato, 32. “Ik maak het goed. Zoals jullie zien, leef ik nog,” zei ze op Twitter. Zij hekelt het dat er onnodig paniek wordt gezaaid.

Hoofdonderzoeker en professor Sarah Gilbert zegt dat ze “een hoge mate van vertrouwen heeft in dit vaccin”. Het vaccin, ChAdOx1 nCoV-19, is een verzwakte versie van een verkoudheidsvirus dat infecties veroorzaakt bij chimpansees. Het virus is genetisch veranderd; dus het is onmogelijk dat het bij mensen groeit, benadrukt ze.

Gezonde mensen tussen 18-55 jaar komen in aanmerking voor de proef. De studie zal bepalen of het vaccin “onaanvaardbare bijwerkingen” heeft.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…