fbpx
Coronavirus superspreaders ontdekt in het binnenland

GFC NIEUWS- In het binnenland zijn er coronavirus superspreaders ontdekt bij begrafenisrituelen en goudmijnactiviteiten.

In het kader van een door mensen overgedragen ziekte is een superspreader een persoon die meer kans heeft om anderen te infecteren, vergeleken met een typische geïnfecteerde persoon.

De public awareness zal opgevoerd worden. Het traditioneel gezag werkt ook mee, haalde Herman Jintie, algemeen directeur van de Medische Zending dinsdag aan tijdens een presentatie over de huidige situatie in het binnenland.

Hij benadrukt dat er een aantal aandachtsgebieden zijn. De monitoring vindt plaats vanuit 51 locaties in het binnenland, Oost-Suriname (grens Frans-Guyana), Zuid-Suriname (Inheemse gebieden), Midden-Suriname (mijnactiviteiten), Brokopondo (mijnactiviteiten).

Vandaag gaat er een missie naar Antonio Do Brinco, waar er diverse positieve gevallen zijn. Er is goed overleg gepleegd met de Fransen over deze missie.

Bij de tweede concentratie, Stoelmanseiland, verwacht men dat het aantal gevallen zal toenemen.

Verder zijn er ook positieve gevallen te Njoeng Jacob Kondre.

Melvin Uiterloo verantwoordelijke bij de afdeling Meso van de Medische Zending gaf tijdens de persconferentie een overzicht van de resultaten van de vorige missie in Antonio Do Brinco. Van de 44 swabs zijn 37 personen positief getest. Het dorp is afgesloten.

Op Stoelmanseiland- Lawa-Tapanahony zijn er 29 swabs gedaan, waarvan 17 personen positief getest zijn op COVID-19.

Uiterloo benadrukte dat mensen in deze gebieden (oosten) niet in paniek moeten raken. “Neemt u de Covid-maatregelen in acht,” luidt zijn oproep.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.