fbpx
Coronavirus: RK-Bisdom geeft instructies hoe te handelen

GFC NIEUWS- “Het coronavirus is zich gestadig aan het verspreiden over de wereld. Tot dusver is dit virus niet in ons land waargenomen.”

“Het is echter wel raadzaam dat wij ons daarop voorbereiden en weten welke maatregelen wij moeten nemen om onze mensen te beschermen en verspreiding te verminderen”, zegt het RK-Bisdom in een brief aan alle pastores en diakens.

“Mocht het helaas toch zover komen dat het virus ook in Suriname wordt vastgesteld, dan zal met onmiddellijke ingang het navolgende van kracht zijn voor vieringen in heel ons bisdom, zolang het virus nog niet onder controle is:

•   tijdens vieringen is het ontvangen van de communie op de tong niet mogelijk;

•   communie kan alleen op de hand worden ontvangen en dient alleen door de celebrant uitgereikt te worden;

•   de kelkcommunie (wijn) is voorbehouden aan de celebrant;

•   kerkgangers geven elkaar bij de vredeswens niet de hand, maar doen dat middels hoofdbuiging;

•   geen gebruik van wijwater in de kerk bij binnenkomst en vertrek.

“Ik vraag u allen om heel speciaal te bidden voor alle mensen die wereldwijd slachtoffer zijn van het virus en voor allen die patiënten met hun zorg en deskundigheid begeleiden.”

“Tenslotte doe ik een beroep op u allen dat wij elkaar helpen en bijstaan om deze pandemie met kalmte tegemoet te treden. Moge het gebed ons daarbij helpen,” aldus Karel Choennie, Bisschop van Paramaribo.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)