fbpx

Coronavirus, maar ook griep en mazelen verspreiden zich via de lucht, blijkt wederom uit onderzoek

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het coronavirus dat sinds vorig jaar wereldwijd zorgt voor dood en ellende, verspreidt zich voornamelijk door inademing van met het virus beladen aerosolen en veel minder tot nauwelijks zoals eerder werd gedacht via grote druppels of via het aanraken van besmette oppervlakken.

Dat blijkt wederom uit onderzoek dat is uitgevoerd door een internationaal, interdisciplinair team uit de Verenigde Staten, Taiwan en Israël.

GFC berichtte sinds maart 2020 frequent hierover.

BEKIJK OOK: Al langer dan een jaar wordt verkeerde uitleg gegeven over besmettingen coronavirus

Besmettingen vinden plaats op zowel lange en korte afstanden, vooral in ruimtes die niet goed zijn geventileerd. Aerosolen kunnen zich in de binnenruimtes ophopen en urenlang blijven hangen.

BEKIJK OOK
Frisdranken mogen in prijs omhoog: SRD 150,- per flesje

Ook mazelen, griep en de rhinovirussen kunnen zich allemaal verspreiden via aerosolen. De bevindingen van de researchers worden deze week gepubliceerd in Science.

Experts benadrukken dat het beter ventileren van binnenruimtes waar mensen bij elkaar komen, van essentieel belang is om besmettingen met virussen te reduceren. Ramen moeten indien dat mogelijk is zoveel mogelijk open.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER