fbpx
Facebook Pagelike Widget

Coronavirus kan jaren en zelfs langer in diepvrieskip overleven

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het coronavirus kan net als verschillende andere virussen, jarenlang, mogelijke tientallen jaren en langer actief blijven in diepvriesproducten zoals kip en garnalen.

Het vermoeden bestaat dat de recente coronabesmettingen in Nieuw Zeeland zijn veroorzaakt door geïmporteerde kip. Het land was tot voor kort coronavrij, maar werd onlangs weer geconfronteerd met een uitbraak. Onderzoekers in dat land hebben diverse besmettingsroutes al uitgesloten.

De bekende en zeer gerespecteerde Engelse arts John Campbell, die sinds januari uitleg op de Duitse, Amerikaanse – en Engelse televisie geeft over het coronavirus, heeft sterk het vermoeden dat geïmporteerde diepvriesvoeding heeft gezorgd voor de nieuwe uitbraak.

“Wij weten dat virussen jaren, mogelijk eeuwen kunnen overleven bij diepvriestemperaturen. Bij het ontdooien kreeg het coronavirus mogelijk de kans zich weer te verspreiden in Nieuw Zeeland. Ik zie deze optie als zeer aannemelijk omdat andere mogelijkheden al zijn uitgesloten”, stelt de Engelse expert.

Recentelijk werd er in China ook melding gemaakt van Braziliaanse diepvrieskip waarop het coronavirus is gevonden. De Chinese autoriteiten hebben toen direct een waarschuwing doen uitgaan. Burgers moeten voorzichtig zijn bij het ontdooien van diepvriesproducten en alle hygiëneregels in acht nemen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.