fbpx
Coronavirus kan 3 dagen overleven op plastic en roestvrij staal, meldt NEJM

GFC NIEUWS – Het coronavirus kan indien de omstandigheden gunstig zijn, ongeveer 3 dagen overleven op plastic en roestvrij staal- bijvoorbeeld huisdeurhendels, autodeurhendels-, laten Amerikaanse onderzoekers weten. Op koper en karton lijkt het virus minder lang te overleven.

“SARS-CoV-2 was more stable on plastic and stainless steel than on copper and cardboard, and viable virus was detected up to 72 hours after application to these surfaces”, staat in The New England Journal of Medicine.

Klik op de link voor meer details>> Studie

De uitkomst roept vragen op of de huidige adviezen om besmettingen te voorkomen wel afdoende zijn. De vraag is of plastic producten en flessen water in de winkels, net als hendels van winkelwagens een groter risico vormen dan eerder werd gedacht.

Inwoners van Italië adviseren momenteel op Twitter om alle boodschappen die in huis worden gebracht, eerst grondig met water en zeep te wassen.

 

 

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)