Coronavirus: 'In Suriname zullen wij al heel gauw weer angstvrij kunnen leven'

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE- Wij zullen mogelijk al volgende week of iets langer weer angstvrij kunnen leven in Suriname! De angst voor besmettingen met het coronavirus zal waarschijnlijk enorm verminderen!

Dat zeggen althans buitenlandse deskundigen aan GFC Nieuws. Zeer belangrijk is wel dat alle landsgrenzen van Suriname volledig gesloten blijven en personen die wel binnenkomen verplicht voor 2 weken in quarantaine gaan. De grenzen moeten potdicht blijven en een ieder moet strikt de adviezen van de overheid toepassen!

De komende 10  dagen zijn spannend. Worden er nog nieuwe besmettingen in ons land geconstateerd, valt het aantal mee en kunnen die op tijd geïsoleerd worden? Tot nu toe wijst niets op een ernstige uitbraak. Het lijkt er sterk op dat de overheid de situatie volledig onder controle heeft en waarschijnlijk een uitbraak heeft weten te voorkomen, is de mening van drie experts die door GFC zijn benaderd.

“Hoewel het nog te vroeg is om die conclusie te trekken, heeft het er wel veel van dat jullie een crisis hebben weten te voorkomen. Het patroon van besmettingsgevallen dat in andere landen te zien is, ontbreekt bij jullie. De meeste mensen die besmet zijn krijgen binnen 5 tot 6 dagen al duidelijke klachten. Een heel kleine groep pas na 2 weken”.

“Dat er nog geen explosieve groei is van het aantal geconstateerde besmettingsgevallen(1 persoon), is een zeer positief teken. Het wachten is dus op de komende dagen”, zegt de Europese gezondheidsexpert Jonathan Clarke aan GFC.

“Indien het aantal gevallen niet toeneemt, de grenzen potdicht blijven en inkomende reizigers verplicht een halve maand in quarantaine worden geplaatst, zouden allen binnen Suriname zich weer vrij moeten kunnen bewegen, zonder angst voor dit virus”, is de prognose.

De deskundigen prijzen de wijze waarop de Surinaamse overheid het coronavraagstuk aanpakt.

“Jullie regering heeft zeer alert gehandeld door de grenzen redelijk op tijd te sluiten, personen onder beveiliging in quarantaine te plaatsen en de gemeenschap de juiste instructies te geven. Die moeten wel goed worden opgevolgd tot er nieuwe worden gegeven. Nederland en ook andere landen zouden daarvan veel kunnen leren”, zeggen ze tot slot.

 

 

 

Overige berichten