fbpx
Facebook Pagelike Widget

Coronavirus gezichtsmasker dat virus doodt mogelijk beschikbaar vanaf december

GFC NIEUWS- Een gezichtsmasker – dat het coronavirus doodt door contact en wordt ontwikkeld door wetenschappers aan de Nottingham Trent University – is mogelijk in december 2020 al beschikbaar.

Terwijl de meeste maskers drie lagen heeft, bevat deze vijf lagen, inclusief een antivirale laag gemaakt van nano-koper.

Het koper heeft ionen die worden uitgezonden zodra die in contact komen met het virus, en die zal vastleggen, deactiveren en doden.

De wetenschapper Gareth Cave, die het masker heeft ontworpen, zegt: “het masker dat wij hebben ontwikkeld, is in staat om het virus te deactiveren; de antivirale laag doodt het virus dat geblokt is door de filters.”

Meer nieuws

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…