Coronavirus: Droge lucht geeft meer kans op virusbesmetting!

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE– Een lage relatieve luchtvochtigheidsgraad zorgt voor een grotere kans op infecties met virussen in vergelijking met een ideale vochtigheidsgraad tussen 40% en 60%. Minder ideaal is een vochtigheidsgraad tussen 20% en 35%.

Dat zegt de befaamde professor David Sinclair verbonden aan Harvard Medical School in de Verenigde Staten van Amerika. 

Onderzoek bij mensen en dieren heeft volgens de bekende professor aangetoond dat een relatieve luchtvochtigheid van 50% het meest ideaal is om onze luchtwegen te beschermen tegen virussen.

De relatieve vochtigheidsgraad in Suriname van de buitenlucht is (jaar)gemiddeld 72%. Echter fluctueert dat afhankelijk van de weersomstandigheden. In huis en op de werkplek spelen weer andere factoren een rol die van invloed zijn.

De luchtkwaliteit in huis en op de werkplek is dus een belangrijke factor voor wat betreft de kwetsbaarheid als het gaat om virale infecties. “Dry air can destroy the mucus lining of our aiways so viruses can gain access“, laat Sinclair weten.

De topexpert adviseert verder om tijdens deze ernstige uitbraak van het coronavirus te zorgen voor voldoende vitamine D3 inname. In Suriname kunnen mensen hun vitamine D3 niveau goed verhogen door dagelijks voldoende met redelijk ontbloot lichaam, zonder zonnebrandcrème, tenminste 30 minuten of iets langer in de zon te gaan.

Ook de Europese top gezondheidsexpert Jonathan Clarke vertelde eerder aan GFC Nieuws dat het erg belangrijk is om het vitamine D3 niveau hoog te houden door ruime tijd met ontbloot lichaam in de zon te liggen. Clarke is verder een groot voorstander van natuurlijke vloeibare  weerstandboosters.

De relatieve vochtigheidsgraad in huis en op kantoor kan bij het gebruik van een airco gereguleerd worden. Volgens kenners is het mogelijk om een ideale  relatieve luchtvochtigheidsgraad tussen de 40% tot 60% te creëren door gebruik te maken van een airco. Maar dat is alleen  van belang indien er sprake is van een lage luchtvochtigheid.

 

 

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer nieuws

Ndjuka neemt maatregelen tegen COVID-19

GFC NIEUWS- Het stamhoofd heeft de boodschap laten inspreken door een van zijn basya’s. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link…

Overleg op hoog niveau in Lawagebied

GFC NIEUWS- Granman Ipomadi Pelenapin, zijn traditionele leiders en de leiders van de Wayana aan de Franse kant van de Lawarivier hebben besloten dat door…

DSB weer open na goed onderhoud met CBvS

GFC NIEUWS- De directie van De Surinaamsche Bank heeft vanmorgen in een breedvoerig onderhoud met de Governor van De Centrale Bank van Suriname (CBvS) goede…