fbpx
Coronavirus: Droge lucht geeft meer kans op virusbesmetting!

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE– Een lage relatieve luchtvochtigheidsgraad zorgt voor een grotere kans op infecties met virussen in vergelijking met een ideale vochtigheidsgraad tussen 40% en 60%. Minder ideaal is een vochtigheidsgraad tussen 20% en 35%.

Dat zegt de befaamde professor David Sinclair verbonden aan Harvard Medical School in de Verenigde Staten van Amerika. 

Onderzoek bij mensen en dieren heeft volgens de bekende professor aangetoond dat een relatieve luchtvochtigheid van 50% het meest ideaal is om onze luchtwegen te beschermen tegen virussen.

De relatieve vochtigheidsgraad in Suriname van de buitenlucht is (jaar)gemiddeld 72%. Echter fluctueert dat afhankelijk van de weersomstandigheden. In huis en op de werkplek spelen weer andere factoren een rol die van invloed zijn.

De luchtkwaliteit in huis en op de werkplek is dus een belangrijke factor voor wat betreft de kwetsbaarheid als het gaat om virale infecties. “Dry air can destroy the mucus lining of our aiways so viruses can gain access“, laat Sinclair weten.

De topexpert adviseert verder om tijdens deze ernstige uitbraak van het coronavirus te zorgen voor voldoende vitamine D3 inname. In Suriname kunnen mensen hun vitamine D3 niveau goed verhogen door dagelijks voldoende met redelijk ontbloot lichaam, zonder zonnebrandcrème, tenminste 30 minuten of iets langer in de zon te gaan.

De relatieve vochtigheidsgraad in huis en op kantoor kan bij het gebruik van een airco gereguleerd worden. Volgens kenners is het mogelijk om een ideale  relatieve luchtvochtigheidsgraad tussen de 40% tot 60% te creëren door gebruik te maken van een airco. Maar dat is alleen  van belang indien er sprake is van een lage luchtvochtigheid.

 

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…