Coronavirus: dodental in China loopt op tot 213

GFC NIEUWS- Het coronavirus heeft in China 42 nieuwe slachtoffers geëist en is daarmee het dodental opgelopen naar 213.
Er werden de voorbije uren 1.981 nieuwe besmettingen vastgesteld, wat het totale aantal zieken nu op 9.692 gevallen brengt. Scholen en bedrijven blijven intussen gesloten in China.
De vakantieperiode naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar liep normaal gezien op zijn einde, maar werd uiteindelijk verlengd om te vermijden dat grote groepen mensen samen zouden komen en het virus op die manier verder zouden verspreiden.
Heel wat fabrieken, waaronder die van autoconstructeurs zoals BMW, Volvo en Volkswagen, legden hun productie stil.
Verschillende landen zoals Japan, Australië, de Verenigde Staten en Frankrijk gingen al over tot de evacuatie van hun landgenoten die in Wuhan vast waren komen te zitten.
Verwacht wordt dat heel wat andere landen dat voorbeeld nog zullen volgen. Onder meer Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en België hebben plannen in die richting.
Het Wuhan-virus brak in december uit op een vismarkt in Wuhan, waar naar verluidt exotische dieren werden verkocht voor consumptie.
Het nieuwe virus behoort tot dezelfde familie van coronavirussen als het SARS. Het wordt echter beschouwd als minder “krachtig”, maar is wel besmettelijker.

Overige berichten