fbpx

Coronavirus blijft zweven in de lucht, geeft Amerikaanse adviseur van Trump nu ook toe

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het coronavirus blijft langere tijd in de lucht “zweven” bij het ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen of niezen van een coronabesmet persoon. Besmettingen op een afstand verder dan 2 meter van een besmet persoon in een niet goed geventileerde binnenruimte is dan goed mogelijk.

Een van de meest gerespecteerde experts op het gebied van infectieziekten en de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, dr. Anthony Fauci, geeft dat nu toe in een interview met Nieuwsuur.

GFC Nieuws berichtte sinds maart frequent over deze besmettingsroute.

Er komen aerosols/microdruppeltjes vrij die het virus van zo’n persoon kunnen bevatten,  in een niet goed geventileerde binnenruimte in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder verplaatsen.

Een afstand van 2 meter bewaren van een besmet persoon is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

BEKIJK OOK
Onbekende man slaat vrouw met hamer op haar hoofd

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen en/of deuren moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen en/of deuren open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.