Coronavirus besmetting via plastic verpakking? Moeten wij onze luchtpost langer laten staan?

GFC NIEUWS – Nu Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat het coronavirus in staat is om drie lagen lang te overleven op plastic materiaal en roesvrij staal, is de vraag bij sommigen of eventuele besmettingen via die route beter moeten worden gecontroleerd in Suriname.

Volgens Michael Osterholm, een Amerikaanse professor en internationaal gerespecteerde expert op het gebied van infectieziekten, moeten dergelijke besmettingswijzen serieus genomen worden.

Het is in de praktijk heel goed mogelijk dat de handen van een verpakker besmet zijn met het virus en vervolgens plastic verpakkingen of zakjes aanraakt. Op die manier zouden bijvoorbeeld via de luchtpost virussen een land binnen kunnen komen.

Ook Dr. Anthony Fauci, immunoloog en de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het vlak van infectieziekten, sluit niet uit dat mensen via andere minder bekende routes besmet kunnen raken met het coronavirus.   

In Italië en Spanje adviseren burgers elkaar intussen via Twitter om de verpakking van alle boodschappen uit de winkel eerst goed te wassen met water en zeep. 

Overige berichten