fbpx
Coronavirus besmetting via plastic verpakking? Moeten wij onze luchtpost langer laten staan?

GFC NIEUWS – Nu Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat het coronavirus in staat is om drie lagen lang te overleven op plastic materiaal en roesvrij staal, is de vraag bij sommigen of eventuele besmettingen via die route beter moeten worden gecontroleerd in Suriname.

Volgens Michael Osterholm, een Amerikaanse professor en internationaal gerespecteerde expert op het gebied van infectieziekten, moeten dergelijke besmettingswijzen serieus genomen worden.

Het is in de praktijk heel goed mogelijk dat de handen van een verpakker besmet zijn met het virus en vervolgens plastic verpakkingen of zakjes aanraakt. Op die manier zouden bijvoorbeeld via de luchtpost virussen een land binnen kunnen komen.

Ook Dr. Anthony Fauci, immunoloog en de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het vlak van infectieziekten, sluit niet uit dat mensen via andere minder bekende routes besmet kunnen raken met het coronavirus.   

In Italië en Spanje adviseren burgers elkaar intussen via Twitter om de verpakking van alle boodschappen uit de winkel eerst goed te wassen met water en zeep. 

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…