Coronavirus: 242 doden erbij op één dag

GFC NIEUWS- Het nieuwe coronavirus heeft donderdag in de Chinese provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbraak, in een dag tijd aan 242 mensen het leven gekost.
Dat komt vooral doordat de overheid een nieuwe definitie van “besmetting” hanteert.
14.840 nieuwe gevallen zijn bekend van het virus, dat nu officieel Covid-19 heet, en zijn 48.206 mensen in de provincie intussen besmet.
Die grote toename is onder meer te wijten aan een nieuwe, bredere definitie van de infectiegevallen, luidde het. Sinds het nieuwe coronavirus in Hubei uitbrak, zijn er in de provincie volgens de autoriteiten 1.310 mensen aan gestorven.
Dat is een sterke stijging in vergelijking met de vorige dagen. Voor alle duidelijkheid, het gaat enkel om cijfers voor de provincie Hubei, niet om nationale cijfers voor heel China. Die zijn nog altijd niet bekendgemaakt. De laatste stand van zaken gisteren had het over 59.881 bevestigde besmettingen en 1.368 overlijdens.
Waarom de Chinese overheid nu met een nieuwe definitie van besmetting komt, is niet helemaal duidelijk. Het betekent wel dat mensen nu al veel vroeger in een ziekenhuis terechtkunnen voor behandeling.
Tot nu toe had je daar een door een bloedtest bevestigde diagnose voor nodig. Als dokters patiënten in een vroegere fase kunnen behandelen, verkleint de kans dat zieke mensen anderen kunnen besmetten.