Coronavirus: 2 personen in recovery, waarvan 1 al twee negatieve testen heeft

GFC NIEUWS- Twee personen zijn in recovery, waarvan één al twee testen gedaan heeft die elk negatief waren.
Er zijn nu 106 personen in overheidsquarantaine en 565 personen in thuisquarantaine. Deze mededelingen werden vandaag gedaan tijdens de persbriefing van het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT).
directeur Cleopatra Jessurun zegt dat case nummer 10 een contactpersoon is van de eerste COVID-19 case in Suriname. Deze persoon was al in quarantaine.
Case nummer 9 blijkt een contactpersoon te zijn van de persoon die vanuit Suriname bij aankomst in Nederland positief is getest op COVID-19. De negende persoon heeft zich niet gehouden aan de quarantaine maatregelen en is nu in isolatie geplaatst.
De contactpersonen van case nummer 9 en 10 worden nu in kaart gebracht.
Volgens de directeur zal de gezondheidsmonitoring worden opgevoerd. Personen die al 14 dagen in quarantaine hebben gezeten gaan hierna door een exitscreening. Als mensen zich niet houden aan de maatregelen en niet thuis blijven kan dit lijden tot gemeenschapsbestrijding, waarschuwde Jesserun.
“Maak het werk van het medisch team niet moeilijker. Als u ziek bent blijf thuis. Wees eerlijk over de symptomen die u heeft. Als u een contactpersoon bent geweest van iemand die positief getest is geef het door aan BOG, 178. 80 % van de klachten zijn mild. Het hangt af van de weerstand. 15% wordt ernstig ziek en 5% wordt heel erg ziek dat ze in de ICU moeten”, legde ze uit.
De directeur ontkent berichten als zouden de ziekenhuizen niet equiped zijn. Ook zijn er genoeg COVID-19 RT-PCR swab testen in Suriname. De WHO stuurt binnenkort nog meer.

Overige berichten