fbpx
Coronavirus: 2 personen in recovery, waarvan 1 al twee negatieve testen heeft

GFC NIEUWS- Twee personen zijn in recovery, waarvan één al twee testen gedaan heeft die elk negatief waren.

Er zijn nu 106 personen in overheidsquarantaine en 565 personen in thuisquarantaine. Deze mededelingen werden vandaag gedaan tijdens de persbriefing van het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT).

directeur Cleopatra Jessurun zegt dat case nummer 10 een contactpersoon is van de eerste COVID-19 case in Suriname. Deze persoon was al in quarantaine.

Case nummer 9 blijkt een contactpersoon te zijn van de persoon die vanuit Suriname bij aankomst in Nederland positief is getest op COVID-19. De negende persoon heeft zich niet gehouden aan de quarantaine maatregelen en is nu in isolatie geplaatst.

De contactpersonen van case nummer 9 en 10 worden nu in kaart gebracht.

Volgens de directeur zal de gezondheidsmonitoring worden opgevoerd. Personen die al 14 dagen in quarantaine hebben gezeten gaan hierna door een exitscreening. Als mensen zich niet houden aan de maatregelen en niet thuis blijven kan dit lijden tot gemeenschapsbestrijding, waarschuwde Jesserun.

“Maak het werk van het medisch team niet moeilijker. Als u ziek bent blijf thuis. Wees eerlijk over de symptomen die u heeft. Als u een contactpersoon bent geweest van iemand die positief getest is geef het door aan BOG, 178. 80 % van de klachten zijn mild. Het hangt af van de weerstand. 15% wordt ernstig ziek en 5% wordt heel erg ziek dat ze in de ICU moeten”, legde ze uit.

De directeur ontkent berichten als zouden de ziekenhuizen niet equiped zijn. Ook zijn er genoeg COVID-19 RT-PCR swab testen in Suriname. De WHO stuurt binnenkort nog meer.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…