fbpx

Coronavaccin zal bij dikke mensen en diabetespatiënten minder goed werken

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  De verschillende coronavaccins die mogelijk al volgend jaar beschikbaar zullen zijn voor de wereldbevolking, zijn minder effectief bij dikke mensen en diabetici. 

gemberslank facebookQ | GFC Nieuws“De bedoeling van een vaccin is om antistoffen in het lichaam aan te maken zodat de persoon beter beschermd is tegen het coronavirus. Maar wij denken dat door de toegenomen aanmaak van het hormoon leptine bij mensen met veel lichaamsvet, de aanmaak van de beschermende antistoffen sterk wordt belemmert of vertraagt”, vertelt professor Chris Xu van het Amerikaanse ThermoGenesis op de televisie. 

BEKIJK OOK
Ramdin staat stil bij internationale antidrugsdag

Meerdere gezondheidsexperts zijn van oordeel dat personen met overgewicht en diabetes minder goed zullen reageren op de vaccins. Ze doen er veel langer over om de juiste response te genereren.

Deskundigen wijzen er verder op, dat vooral mensen met overgewicht en diabetes een grotere kans lopen te overlijden na besmetting met het coronavirus. Het advies is om er alles aan te doen, overtollig lichaamsvet kwijt te raken.