fbpx

Coronavaccin werkt minder goed bij tekort aan vitamine D3

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Personen die zijn gevaccineerd tegen het potentieel dodelijke coronavirus zijn minder goed beschermd tegen ziekte en overlijden wanneer ze een tekort hebben aan vitamine D3.

Ook mensen die niet zijn geprikt lopen een groter risico om het leven te laten aan COVID-19 wanneer het D3- niveau in het lichaam niet optimaal is.

Dat zegt de befaamde dokter John Campbell uit het Verenigd Koninkrijk die zijn uitspraken baseert op tientallen wetenschappelijke onderzoeken.

“Vitamine D3 zorgt voor een betere weerstand, vooral bij virale infecties, sterkere botten en zorgt voor een reductie van de kans op diverse soorten kankers, hart- en vaatziekten, diabetes en tal van andere klachten”, aldus de medicus.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers kunnen zich veel beter beschermen tegen coronavirus met vitamine D

GFC Nieuws berichtte vaker over de vele voordelen van een optimaal vitamine D3 – niveau.

Verscheidene studies hebben aangetoond dat ruim de helft van de wereldbevolking, ook in tropische landen, een tekort heeft aan deze belangrijke vitamine, eigenlijk een prohormoon.

BEKIJK OOK
Verkeersvervuiling in verband gebracht met verhoogd risico op dementie

DOOR VOLDOENDE IN DE ZON TE GAAN MAAK JE VITAMINE D AAN

Experts van Constantin wijzen erop dat het raadzaam is om dagelijks gebruik te maken van de zon. Indien dat niet mogelijk is, is een supplement een goed alternatief.

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je lichaam. Ga daarom elke dag 10 tot 12 minuten (tenzij gecontra indiceert) , zo schaars mogelijk gekleed in de zon”.

“Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt. Dus deze groep mag iets langer zonnebaden”, stelt een deskundige van Constantin.