fbpx

Begin nu al met voorlichting over het coronavaccin, mensen zijn bang

INGEZONDEN– De een zegt niet te kunnen wachten tot het coronavaccin beschikbaar wordt voor een ieder, de ander is argwanend en heeft vrees voor bijwerkingen en weer anderen vrezen dat het vaccin dodelijk is.

Moet ik bang zijn voor bijwerkingen? Wat gebeurt er bij zo’n prik? Loop ik gevaar als ik een allergische reactie ontwikkel? Is het veilig voor mensen met chronische ziektes? In het buitenland zijn mensen ernstig ziek geworden en enkelen zelf gestorven na de Covid-vaccinatie; hoe zit het precies daarmee?

Allemaal vragen die delen van de gemeenschap bezighouden en waarop er onvoldoende op wordt gereageerd vanuit de bevoegde instanties.

Op het internet is heel veel informatie te vinden over de coronavaccins die ontwikkeld worden, maar mensen houden nu eenmaal van sensatie en of geloven liever het slecht nieuws. Mensen zijn eerder geneigd het positief nieuws te generen en of over het hoofd te zien en zich te focussen op slecht nieuws.

BEKIJK OOK
VES: alle personen verantwoordelijk voor reçufraude opsporen en straffen

Volg maar de berichten die viraal gaan op social media; het zijn veelal sensationele en bloederige onderwerpen die massaal worden gedeeld.

Het is daarom belangrijk dat het ministerie van Volksgezondheid nú start met een grootschalige voorlichtingscampagne en niet een week of twee voordat de vaccins toegediend zullen worden.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Kans om te overlijden door COVID-19 miljoenen keren groter dan door vaccineren