fbpx
Coronavaccin voor Suriname zo snel mogelijk aan Rusland vragen om uit ellende te komen

GFC Nieuws- Suriname zou snel uit de coronaellende kunnen worden geholpen als ons land de beschikking kan krijgen over het nieuwe coronavaccin uit Rusland dat intussen al is goedgekeurd.

Ons land zou dan op de meest korte termijn een officieel verzoek moeten doen aan dat land om een aanzienlijk aantal Russische vaccins gedoneerd te krijgen. Een andere optie is om te betalen voor de coronainentingen.

Dat is althans een voorstel van enkele burgers op sociale media.

Eind vorige maand meldde GFC Nieuws dat Rusland al een coronavaccin beschikbaar heeft. Personen die daar wonen zullen binnenkort op grote schaal gevaccineerd worden tegen het potentieel dodelijke virus. Intussen is ook de dochter van president Vladimir Poetin gevaccineerd. Poetin zegt dat zijn kind nauwelijks bijwerkingen heeft ervaren.

“Het vaccin werkt prima en is veilig”, aldus het Russische staatshoofd.

Volgens Russische experts is het vaccin veilig, erg effectief en met succes getest op verschillende mensen. De vaccinontwikkelaars hebben bovendien aangegeven dat er weinig bijwerkingen gemeld zijn.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.