fbpx
Coronatesten zijn onbetrouwbaar! Positief betekent niet altijd besmet, zeggen Nederlandse- en Duitse experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De PCR- coronatesten die momenteel ook in Suriname worden gebruikt zijn onbetrouwbaar. Personen die positief zijn getest mogen niet altijd gekwalificeerd worden als coronabesmet, want dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

“Deze testmethode zegt eigenlijk niet zo veel. Je kan geen verregaande conclusies aan de uitslag verbinden. Ik was erg verbaasd toen men de uitslag van de test ‘een besmetting’ ging noemen en dat mensen besmettelijk zouden zijn, dat mensen ziek zouden worden, puur op basis van de PCR- coronatest uitslag. Zelf een persoon met een lichte griep of verkoudheid en geen coronabesmetting kan een positieve uitslag krijgen”.

Dat zegt de Nederlandse biochemicus drs. Mario Ortiz Buijsse die in Leiden heeft gestudeerd en veel ervaring heeft met PCR- testen, aan studio Weltschmerz.

Hij stuurde een mail naar Professor dr. Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team in Nederland, waarin hij dat aanhaalde. Professor dr. Gommers stuurde een bericht terug naar de biochemicus waarin hij aangaf, het eens te zijn met hem.

Ook enkele Duitse professoren laten nu weten dat de PCR- coronatesten niet betrouwbaar zijn. “Je kan na een positieve uitslag niet stellen dat een persoon geïnfecteerd is met het coronavirus” vertelt Professor dr. Ulrike Kammerhofer uit Duitsland.

Klik op de link voor een interview met biochemicus drs. Mario Ortiz Buijsse>

 

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…