fbpx

Coronatesten zijn onbetrouwbaar! Positief betekent niet altijd besmet, zeggen Nederlandse- en Duitse experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De PCR- coronatesten die momenteel ook in Suriname worden gebruikt zijn onbetrouwbaar. Personen die positief zijn getest mogen niet altijd gekwalificeerd worden als coronabesmet, want dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

Tomba advertentie | GFC Nieuws“Deze testmethode zegt eigenlijk niet zo veel. Je kan geen verregaande conclusies aan de uitslag verbinden. Ik was erg verbaasd toen men de uitslag van de test ‘een besmetting’ ging noemen en dat mensen besmettelijk zouden zijn, dat mensen ziek zouden worden, puur op basis van de PCR- coronatest uitslag. Zelf een persoon met een lichte griep of verkoudheid en geen coronabesmetting kan een positieve uitslag krijgen”.

Dat zegt de Nederlandse biochemicus drs. Mario Ortiz Buijsse die in Leiden heeft gestudeerd en veel ervaring heeft met PCR- testen, aan studio Weltschmerz.

BEKIJK OOK
Crew Fly Allways betrokken bij aanrijding, piloot gewond

Hij stuurde een mail naar Professor dr. Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team in Nederland, waarin hij dat aanhaalde. Professor dr. Gommers stuurde een bericht terug naar de biochemicus waarin hij aangaf, het eens te zijn met hem.

Ook enkele Duitse professoren laten nu weten dat de PCR- coronatesten niet betrouwbaar zijn. “Je kan na een positieve uitslag niet stellen dat een persoon geïnfecteerd is met het coronavirus” vertelt Professor dr. Ulrike Kammerhofer uit Duitsland.

Klik op de link voor een interview met biochemicus drs. Mario Ortiz Buijsse>