fbpx
Coronaperiode: lopen, lopen en nog eens lopen, zegt topexpert

GFC NIEUWS- GEZONDHEIDSREDACTIE, DOOR P. PETERSON Ph.D. – Lopen, lopen, lopen en nog eens lopen!

Wij zitten in Suriname te veel en vooral te lang aan een stuk door. Door deze gewoonte te veranderen, zouden wij kunnen zorgen voor veel minder gezondheidsproblemen. Dat zegt een internationaal gediplomeerde gewichtsexpert van Constantin aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie.

“Tijdens gesprekken met mensen valt het op dat velen ervoor kiezen om de hele dag door te zitten. Aan het werk, in de auto, thuis, op bezoek bij anderen of achter de computer. Dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid”.

“Juist in deze coronaperiode zou een ieder in ons land beter moeten beseffen hoe belangrijk het is om fitter door het leven te gaan. Je weerstand,  lichaam versterken door gezonder te leven. En volle uren achter elkaar alleen maar zitten is zeer ongezond”, stelt de Constantin- expert.

Er zijn volgens de deskundige voldoende gerandomiseerde onderzoeken die onomstotelijk  hebben aangetoond dat urenlang zitten, op langere termijn negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid.

“Mijn advies is om dagelijks minstens 30 tot 40 minuten of langer te lopen, bij voorkeur in de open lucht. Ook tussendoor op het werk, thuis of elders is het raadzaam om even naar buiten te gaan om extra te lopen. Beweeg! Maak er een routine van om minder uren achter elkaar te zitten en kies liever voor lopen dat kan zorgen voor een fitter lichaam en gezondere geest”.

“Lopen is goed voor het hart, de longen, bloedsomloop, botten, bloeddruk, weerstand, glucosespiegel, het lichaamsgewicht,  cognitief vermogen, humeur en nog veel meer. Doe dat dus dagelijks in voldoende mate”, aldus de Constantin-expert.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.