fbpx
Facebook Pagelike Widget

Coronapatiënt in isolatietent RZW die zich onwel voelde niet overleden

GFC NIEUWS- De directie van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) betreurt het dat er een video en valse berichten worden verspreid met betrekking tot een voorval in de Covid-19-isolatietent van het ziekenhuis.

Het is al langer bekend dat het Regionaal Ziekenhuis Wanica steeds voller raakt met mensen die Covid-19 besmet en zorgbehoevend zijn. Om de niet zorg-behoeftigen toch te kunnen isoleren werd een extra faciliteit opgezet.

Mevrouw K. was in de tent ondergebracht met pijnen waar ze al langer mee bekend is als onderliggende aandoening. Ze kreeg pijnstillers toegediend.

Terwijl de verpleging er alles aan deed om een plek in het beddenhuis gereed te maken om mevrouw K. te kunnen accommoderen, kreeg deze patiënt op een onbewaakt moment een hevige pijnaanval.

Door een medepatiënte werd dit met een mobiele telefoon vastgelegd en verspreid via sociale media. Niet lang daarna is de patiënt overgeplaatst naar het beddenhuis en krijgt de nodige zorg.

Het is spijtig dat er door deze video-opnames schade is aangericht, door:
* een verkeerde interpretatie te geven aan de video-opnames
* de privacy van medepatiënten te schaden
* de verpleegkundigen die zich dag en nacht inzetten om het gevecht tegen Covid-19 aan te gaan, in een kwaad daglicht te plaatsen.
* het Regionaal Ziekenhuis Wanica een slechte naam proberen aan te smeren

Verder is het RZW diep verontwaardigd over valse berichten dat deze patiënt is overleden. Het is zeer betreurenswaardig dat kwaadwillenden paniek hiermee proberen te zaaien en er geen rekening wordt gehouden met de familie, vrienden en kennissen van mevrouw K.

Namens directie en personeel van het RZW verklaren wij dat de desbetreffende Covid-19-patiënt, net als alle andere patiënten, de nodige zorg krijgt. Wij zullen ons altijd inzetten om binnen ons vermogen, goede zorg aan te bieden aan een ieder, zegt het ziekenhuis in een verklaring.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.