fbpx
Coronapandemie had voorkomen kunnen worden als WHO anders had gehandeld, zeggen politici

GFC NIEUWS- De coronapandemie had voorkomen kunnen worden en honderdduizenden levens gespaard indien de WHO vanaf het begin de coronauitbraak beter had aangepakt. Dat zeggen Amerikaanse politici die nu een oproep doen om de WHO director-general Tedros Adhanom met ontslag te sturen.

In een 96- pagina’s tellend document dat binnenkort wordt gepubliceerd stellen de Republikeinse politici dat de WHO doelbewust belangrijke informatie heeft achtergehouden. Ze zijn van oordeel dat Tedros verantwoordelijkheid moet dragen voor zijn, volgens hen, desastreuze aanpak van de uitbraak.

“Director-General Tedros should accept responsibility for his detrimental impact on the COVID-19 response and resign,”staat onder meer in het document.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.