fbpx
Coronacurve omlaag in Paramaribo en Commewijne, stijging in binnenland

GFC NIEUWS- Hoewel een grote concentratie Covid-19-geïnfecteerden zich in Paramaribo bevindt, gaat de curve omlaag in Paramaribo en Commewijne.

In Marowijne, onder andere in Albina, en Brokopondo vertoont de curve juist een stijgende trend. Ingrid Krishnadath, hoofd van het Covid-19-epidemiologisch team, gaf tijdens de reguliere Covid-19 persconferentie mee dat de curve moet blijven dalen. “Daarom is het belangrijk dat we illegalen buiten de grenzen houden en ons houden aan de Covid-19-preventiemaatregelen”, drukte ze de samenleving op het hart.

Preventie

Het stoppen van de verspreiding van het coronavirus hebben we in eigen hand. “Voel je je niet zo lekker, blijf thuis tot je je weer beter voelt. Je hoeft niet heel erg ziek te zijn om anderen te infecteren. Soms vinden besmettingen plaats nog voor je ziek bent. Dus zodra je je een beetje ziek voelt, ga dan niet te dicht op andere mensen en blijf het liefst thuis”, benadrukte Krishnadath. D

oor personen in quarantaine te plaatsen, wordt voorkomen dat mogelijk besmette personen anderen infecteren. “Hoe meer de Surinamer begrijpt hoe zich te gedragen om verspreiding van de ziekte te voorkomen en hoe meer importgevallen voorkomen worden, hoe beter de prognoses eruit zullen zien.”

Momenteel zijn in Suriname meer mannen dan vrouwen besmet met het coronavirus. Dat komt door het hoge aantal geïnfecteerden bij het goudbedrijf IAMGold, waar meer mannen werkzaam zijn. Die bewuste cluster is ook medeverantwoordelijk voor de leeftijdsgroep van 30 jaar, waarbinnen de meeste geïnfecteerden zich bevinden.

Epidemioloog Krishnadath geeft aan, dat degenen die aan Covid-19 overleden zijn, onderliggende ziektes hadden als diabetes en hypertensie. Een van de overledenen was nierdialysepatiënt.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.