fbpx

Coronacrisis: 'Krankzinnige situaties in supermarkten Paramaribo noord'

GFC NIEUWS- “Dit is ronduit krankzinnig en volstrekt ontoelaatbaar! Hoe meer er wordt gewaarschuwd voor besmettingsgevaar, hoe dommer wij hier in Suriname reageren! De politie moet direct ingrijpen!

Dat zegt een kritische burger woensdag op furieuze toon aan GFC Nieuws.

“Sommige winkels zijn zo vol met mensen, dat je niet eens meer erin kan lopen. Het is vreselijk dat dit gebeurt in deze periode waarbij de kans op verdere verspreiding van het coronavirus zo groot is”.

“De klanten houden totaal geen rekening met het houden van afstand van elkaar. Het enige wat bij hen speelt is dat ze hun boodschappen moeten doen. Het is binnen propvol”, legt een boze getuige uit die na het binnenlopen van een bekende supermarkt in Paramaribo Noord direct rechtsomkeert heeft gemaakt.

Hij is van oordeel dat de politie terstond moet ingrijpen.

BEKIJK OOK
Turkse crimineel aangehouden in Suriname

Ook een huismoeder die vandaag voornemens was om boodschappen te doen en de situatie heeft aanschouwt laat weten dat er sprake is van een ontoelaatbare situatie. “Snappen de mensen dan niet dat ze zo zorgen voor mogelijk meer besmettingen binnen onze burgerij? Is dat zo moeilijk te begrijpen?”.

GFC Nieuws berichtte eerder dat juist in gesloten (airco) drukbezochte supermarkten, restaurants en kantoren de kans erg groot is op besmetting met het potentieel dodelijke coronavirus. Ook al wordt er voldoende fysieke afstand van elkaar genomen omdat het virus in een niet goed geventileerde ruimte veel langere tijd in de lucht blijft hangen en zo wordt ingeademd. Klik op deze link voor het bericht>> Veel groter risico op besmetting met coronavirus in gekoelde drukke winkels, restaurants en kantoren