fbpx

Coronabesmette mensen uit Brazilië kunnen enorm gevaar voor Suriname met zich meebrengen

INGEZONDEN- De bijna 150.000 met het coronavirus besmette mensen in ons buurland Brazilië kunnen een enorme dreiging vormen voor de volksgezondheid van Suriname.

Wij moeten het gevaar dat al deze zieke mensen voor ons kunnen betekenen niet onderschatten. Het aantal besmettingen en doden in Brazilië neemt met de dag explosief toe. Men gaat er daar vanuit dat wel eens meer dan een miljoen mensen of meer besmet kunnen raken met het coronavirus.

Wij weten dat er een lange grensstrook is met Brazilië die niet of nauwelijks volledig te controleren is door ons leger of andere manschappen.

Heel veel Brazilianen komen illegaal  onze grens over om als goudzoeker hun geld te verdienen. Er is jarenlang weinig controle hierop geweest. Veel van deze mensen komen ook naar Paramaribo. Ook prostituees uit onze hoofdstad gaan vaak op en neer naar het binnenland om deze goudzoekers uit Brazilië seksueel van dienst te zijn. 

BEKIJK OOK
Wegomlegging donderdag omgeving Onafhankelijkheidsplein vanwege Jaarrede president

Kortom, het is een komen en gaan van mensen uit ons zuidelijk gelegen buurland.

Het is een taak van de regering om er alles aan te doen dat de grenzen goed gesloten blijven, hoe moeilijk dat ook is. De kans dat een illegaal uit het zuiden het dodelijke virus met zich meebrengt is reëel. De ellende die dat met zich kan meebrengen voor ons in Suriname zou niet te overzien zijn. 

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Foto niet uit Suriname.