fbpx

Corona-overtreders in Indonesië moeten graf delven voor coronadoden

GFC NIEUWS- Behalve een coronaboete, taakstraffen of een minuut in lijkkist, kunnen Indonesiërs die de coronamaatregelen overtreden, gedwongen worden om graven te delven voor coronadoden.
Op social media worden foto’s massaal gedeeld van personen in beschermende pakken die druk bezig zijn graven te delven. Het zou gaan om overtreders van de coronavirusmaatregelen in Indonesië.
Het land heeft een aantal bizarre maatregelen doorgevoerd om landgenoten zover te krijgen dat die zich houden aan de regels om verdere verspreiding van het virus in te dammen.
In augustus lieten de autoriteiten mensen die in de hoofdstad Jakarta worden betrapt zonder mondkapje, al als straf ongeveer een minuut in een doodskist liggen. Overtreders zijn niet verplicht om in de kist te gaan liggen, maar ze kunnen er wel een boete of taakstraf mee ontlopen.
Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten in Jakarta doodskisten gebruiken om mensen aan te sporen zich aan de coronaregels te houden. Ze plaatsten eerder ook al kisten in de stad die waren voorzien van een bordje met de laatste coronacijfers. Ook haalde Indonesië afgelopen maanden de krantenkoppen vanwege andere merkwaardige straffen. Zo moeten burgers die zonder mondkapje worden betrapt onder meer ter plekke push-ups doen.
In het land zijn ruim 233.000 coronabesmettingen en 9.222 sterfgevallen vastgesteld. De eilandstaat met 265 miljoen inwoners is daarmee een van de zwaarst getroffen landen in Zuidoost-Azië. Alleen de Filipijnen hebben een hoger aantal besmettingen in de regio.

BEKIJK OOK
Een dode en 3 gewonden bij eenzijdig verkeersongeval