fbpx

Corona loert om de hoek, laat de teugels niet los

INGEZONDENDe vaccinatiecampagne is recentelijk ook van start gegaan in Suriname, echter moet de regering de teugels niet loslaten.

Corona is er nog steeds en loert om de hoek. Het is van uiterst belang dat de gemeenschap zich blijft houden aan de preventieve maatregelen, zoals: mond- en neuskap op, handen wassen en afstand houden. Duidelijk moet zijn dat het coronavaccin verlichting brengt, maar we zijn er nog lang niet.

Ik begrijp dat er mensen zullen zijn die zeggen: “oké, het gevaar is geweken, we laten de teugels los. We zijn bijna een jaar opgesloten geweest en nu is het teruggaan naar het oude normaal.” Maar juist dat is zo gevaarlijk. Wij moeten ervan doordrongen zijn dat teruggaan naar het ‘oude normaal’ voorlopig niet mogelijk is.

BEKIJK OOK
Tienermoeders worden geleerd om zelfvoorzienend te zijn

De regering heeft aangekondigd dat de nieuwe maatregelen op 12 maart worden bekendgemaakt. De regering wordt geadviseerd om de coronamaatregelen pas te versoepelen als een aanzienlijk deel van de bevolking is ingeënt.

In de voorlichting naar de gemeenschap toe moet duidelijk worden gemaakt dat een vaccinatie niet de enige oplossing is.

Tijdens de communicatie naar het volk toe zal men moeten blijven inzetten op: handen wassen, afstand houden en thuisblijven met milde klachten.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Begin nu al met voorlichting over het coronavaccin, mensen zijn bang