fbpx
Corona grijpt verder om zich heen, Nederland scherpt maatregelen aan

GFC NIEUWS- Het dodelijke coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in de wereld. Het aantal landen dat besmettingen met het virus heeft gemeld neemt toe. Het Nederlandse kabinet is donderdag in crisisberaad.

Besloten is om alle evenementen met meer dan 100 bezoekers te verbieden. De Nederlandse minister Bruno Bruins heeft dat bekendgemaakt. Het verbod is ook geldig voor onder meer theaters, musea, voetbalwedstrijden en andere locaties waar meer dan honderd mensen bij elkaar komen.

Bruins adviseert de gemeenschap in zijn land om bij voorkeur thuis te werken en sociale contacten zo veel als mogelijk tot een minimum te beperken.

Het besluit om de scholen te sluiten is vooralsnog niet genomen. Volgens premier Rutte zouden de maatschappelijke gevolgen daarvan te groot zijn.

In Suriname zijn er officieel nog geen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid doet echter een dringend beroep op de gemeenschap om de adviezen te volgen.

Wat kun je doen om eventueel een besmetting met het coronavirus, andere virussen en ziektemakers te verminderen?

Elkaar de handen niet schudden, je handen veel vaker wassen met vloeibaar zeep en vervolgens drogen met een schoon wegwerp servet en/of desinfecteren met een alcoholgel, beperk of vermijdt ook het lichamelijk contact met anderen. Houdt afstand, tenminste 1 tot 2 meter(s), van anderen. Gebruik in publieke ruimten, na het wassen van je handen, een schoon servet om de kraan te sluiten en eventueel deurknoppen te bedienen. Was ook je handen of desinfecteer deze direct na het aanraken van contant geld.

Vermijdt ook het contact met personen die koorts hebben en/of griep – of verkoudheidsverschijnselen vertonen of uit risicogebieden komen. Bij hoesten en/of niezen een wegwerp zakdoek gebruiken en deze gelijk in de vuilbak doen om anderen niet te besmetten. Indien u geen wegwerp zakdoek voorhanden heeft: hoesten en/of niezen in de binnenkant van de ellebogen. Blijf bij griep, verkoudheid, koorts en ademhalingsklachten thuis.

Bent u koortsachtig, kortademig of heeft u ongewone longproblemen en een recente reisgeschiedenis naar risicogebieden? Dan is het aan te raden om direct te bellen naar de BOG-hotline op 178.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)