fbpx
‘Copiloot liet Germanwings toestel moedwillig dalen’

De Duitse copiloot(foto) van het gecrashte Germanwings toestel zat alleen in de cockpit ten tijde van de crash en hij heeft het toestel moedwillig laten dalen. Dat heeft Justitie in Frankrijk bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Dat schrijft telegraaf.nl.

Ongeveer tien minuten voordat het toestel neerstortte, heeft de gezagvoerder de cockpit verlaten, vermoedelijk om naar wc te gaan, aldus Justitie. De copiloot heeft vervolgens de daling ingezet via het Flight Monitoring System. In de laatste acht minuten is het toestel gedaald van 12 kilometer hoogte naar lager dan 2 kilometer.

Klappen

De gezagvoerder probeerde intussen de cockpit weer binnen te komen. Hij riep meerdere keren dat hij naar binnen wilde. De copiloot was in leven, aldus Justitie; zijn ademhaling was te horen op de opnames die de zwarte doos heeft gemaakt. Ook waren er harde klappen op de deur te horen, alsof het cabinepersoneel die probeerde te forceren. Er is geen mayday uitgezonden door het toestel en er is niet geantwoord op de oproepen van de verkeersleiding.

Copiloot Andreas L. reageerde niet op de smeekbedes van de andere vlieger. Ook was er geen waarneembare reactie op oproepen van de luchtverkeersleiding. Justitie heeft in Duitsland gevraagd naar de geestelijke toestand van de piloot en andere achtergronden van de vlieger. Het Openbaar Ministerie in Marseille sluit nadrukkelijk zelfmoord door de copiloot niet uit.

Volgens de Wall Street Journal heet de copiloot Andreas Lubitz, was hij 28 jaar en kwam hij uit het plaatsje Montabaur in het Rijnland.

Geschreeuw
Op basis van de opnames constateren onderzoekers dat de passagiers van het begin van de daling tot het eind bewust van het feit wat er gebeurde. Kort voor de crash is er geschreeuw te horen. (telegraaf.nl)

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…