fbpx
Coöperatie Kwatta onderstreept belang bereikbaarheid vers groente en fruit

GFC NIEUWS- De landbouwcoöperatie Kwatta en omstreken onderstreept het advies van het Covid-19 Managementteam over het opbouwen van de weerstand tegen het coronavirus door goed gebruik te maken van groente en fruit.

Het is daarom van belang dat de bereikbaarheid van deze producten zo goed mogelijk moet zijn. Het bestuur van de coöperatie heeft daarvoor ideeën uitgewerkt, waardoor toegankelijkheid naar deze benodigdheden optimaal zou kunnen plaatsvinden.

De activiteit van oogsten en het beschikbaar hebben voor de verkoop mag niet te lang duren, omdat alle activiteiten om 14.00 uur stoppen.

Aangezien het aantal besmette toeneemt en het moeilijk te voorspellen is hoe lang het nog zal duren, is het voor de coöperatie van belang dat landbouwers ook aan benodigdheden voor hun plantareaal moeten kunnen komen.

De landbouwcoöperatie Kwatta neemt de Covid-maatregelen in acht en is dagelijks geopend van 0.700 uur tot 14.00 uur, behalve op de woensdag en zondag.

Veel landbouwers kopen vanwege de schaarste aan financiën hun spullen van dag tot dag. Het Covid-19 Managementteam zou hiervoor van dienst kunnen zijn door het uitwerken van een verkoopschema. De instructies vanuit het ministerie van LVV zullen ter harte worden genomen; alleen vraagt de coöperatie hierbij gepaste haast, want ‘terwijl het gras groeit, sterft het paard’.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…