fbpx

Coöperatie Kwatta onderstreept belang bereikbaarheid vers groente en fruit

GFC NIEUWS- De landbouwcoöperatie Kwatta en omstreken onderstreept het advies van het Covid-19 Managementteam over het opbouwen van de weerstand tegen het coronavirus door goed gebruik te maken van groente en fruit.
Het is daarom van belang dat de bereikbaarheid van deze producten zo goed mogelijk moet zijn. Het bestuur van de coöperatie heeft daarvoor ideeën uitgewerkt, waardoor toegankelijkheid naar deze benodigdheden optimaal zou kunnen plaatsvinden.
De activiteit van oogsten en het beschikbaar hebben voor de verkoop mag niet te lang duren, omdat alle activiteiten om 14.00 uur stoppen.
Aangezien het aantal besmette toeneemt en het moeilijk te voorspellen is hoe lang het nog zal duren, is het voor de coöperatie van belang dat landbouwers ook aan benodigdheden voor hun plantareaal moeten kunnen komen.
De landbouwcoöperatie Kwatta neemt de Covid-maatregelen in acht en is dagelijks geopend van 0.700 uur tot 14.00 uur, behalve op de woensdag en zondag.
Veel landbouwers kopen vanwege de schaarste aan financiën hun spullen van dag tot dag. Het Covid-19 Managementteam zou hiervoor van dienst kunnen zijn door het uitwerken van een verkoopschema. De instructies vanuit het ministerie van LVV zullen ter harte worden genomen; alleen vraagt de coöperatie hierbij gepaste haast, want ‘terwijl het gras groeit, sterft het paard’.

BEKIJK OOK
Wi! Uma Fu Sranan initieert internationale driehoekige samenwerking om zwaar getroffen cassavesector te rehabiliteren