fbpx
Controleregistratie douane voor meer transparantie

GFC NIEUWS- Als onderdeel van de belastinghervormingen die momenteel plaatsvinden, is de Dienst der Inspectie Invoerrechten en Accijnzen, kortom de Douanedienst, van start gegaan met uitgebreide controleacties.

Dit houdt in dat vanaf 2 november de controlewerkzaamheden, die de douane uitvoert op ladingen die het land binnenkomen, zullen worden geregistreerd.

Deze landelijke registratie geldt op alle visitatieposten en overal waar ladingen worden afgegeven zoals de zee- en luchthavens en de (particuliere) tijdelijke bergplaatsen van zendingen. Inspecteur Lloyd Kuhn, waarnemend hoofd van de dienst, garandeert dat de douane met deze controleregistratie erbij constructief te werk zal gaan om vertragingen bij afhandeling van ladingen te minimaliseren.

Voor de registratie is een nieuw registratieformulier ontworpen in een webbased applicatie. Plaatsvervangend hoofd Douane, Patrice Ormskerk, legt uit dat de douane-officieren alle verrichte controlewerkzaamheden op elk willekeurig document dienen aan te tekenen naast de reguliere nodige informatie zoals de naam van de ambtenaar, het documentnummer, de importeur, de soort goederen en bijzonderheden die van belang zijn. Deze informatie zal snel beschikbaar zijn zodat het werk van de Dienst der Belastingen c.q. douane efficiënter gedaan kan worden. Het gaat onder meer om het maken van een risicoanalyse en het verder aansturen van het beleid.

Jeffrey Chin See Chong, chef bij de visitatiepost van de Dr. Jules Sedney Haven, heeft maandag de nieuwe werkinstructies gegeven aan zijn medewerkers. “Het is heel goed opgevangen. Wij zijn voorbereid voor de nieuwe administratieve werking”, zegt hij.

De registratie zal ervoor zorgen dat de douane meer transparanter zal werken. Door deze registratie is er een betere administratieve controle. Het zal eveneens zorgen voor een betere fysieke controle van binnengekomen ladingen door de douane, hetgeen meer inkomsten voor het land moet gaan betekenen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…