fbpx
Controle persoonsgegevens verloopt goed

GFC NIEUWS- Kiesgerechtigden kunnen sinds 14 februari op verschillende locaties controleren als ze voorkomen op de kiezerslijst en als de gegevens correct zijn.

De werkgroep Kiezerslijsten is dik tevreden over de start van deze belangrijke activiteit op de verkiezingskalender. “We moesten enkele mobiele locaties vanwege de regen en andere onvoorziene omstandigheden verplaatsen, maar dat is allemaal goed gekomen.

De focal points en werkgroepsleden, belast met de uitvoering van ter inzage legging van de kiezerslijsten zijn frequent met elkaar in contact, waardoor we snel op de hoogte zijn van eventuele problemen in het veld en daar adequaat op kunnen inspelen”, vertelt Dorine Brei van de werkgroep Kiezerslijsten.

Ze geeft aan dat er tussen 14 februari en 17 februari ruim 76 verzoekschriften zijn ontvangen. Een deel van dit aantal heeft betrekking op adreswijziging en verschillen in de naam.

Alle verzoekschriften worden conform de wettelijke regels behandeld en de burger wordt binnen vijf dagen op de hoogte gesteld van het besluit van de minister van Binnenlandse Zaken.

De kiezerslijsten liggen tot en met 14 maart dagelijks ter inzage op alle Bureaus voor Burgerzaken, alle commissariaten en op 378 mobiele locaties.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…