fbpx

Contractondertekening voor bouw schoolcampus Para

GFC NIEUWS- Het Secondary and Technical Education Support (STES) Project gefinancierd door de Islamic Development Bank wordt thans uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Het betreft de bouw van een moderne schoolcampus te Hanover in het district Para. Middels een openbare aanbesteding is een internationaal bouwbedrijf aangetrokken voor de bouw van de campus. De ondertekening van het contract met de aannemer vindt plaats op 22 mei.
De bouwwerkzaamheden zullen starten op 3 juni en de bouwtijd is 1 jaar. De kosten die gemoeid zijn met de bouw van de campus zijn U$D 18.208.615,88,-.
De doelstelling van het project is het vergroten van de toegang tot en het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs, in het bijzonder voor kinderen/studenten van het binnenland.
De huidige situatie is dat studenten van het binnenland dagelijks minstens 6 uur besteden aan transport tussen hun woongebied en de school. Dit is de voornaamste barrière voor studenten om onderwijs op secundair niveau te genieten. Met het opzetten van een moderne campus met secundair-onderwijsscholen, een technisch opleidingscentrum en een internaat hebben studenten ter plekke verblijfmogelijkheden alsmede scholing.
De moderne schoolcampus die gebouwd zal worden te Hanover, Para zal bestaan uit:
1.Schoolgebouwen (gemeubileerd) met in totaal 32 lokalen voor 3 onderwijsniveaus voor in totaal 1140 studenten; Er komt een MULO-school (VOJ); een middelbare school (VOS) en een NATIN (MBO);
2.Internaat met 16 studentenflats (gemeubileerd) met een capaciteit van 576 studenten van het binnenland;
3.16 laboratoria, gemeubileerd en voorzien van equipement en tools voor het VOJ (MULO), VOS en NATIN;
4.Sportfaciliteiten zoals een voetbalveld en volleybalveld. Een kantine, campus mall met winkelunits en ruime parkeerplaats;
5.5.Administratiekantoren en beheerderswoning(en).
De belangrijkste effecten van het project zullen zijn: Een stijging van het gemiddeld aantal onderwijsjaren; Een stijging van de inschrijvingspercentages voor MULO scholen, middelbare scholen en beroepsonderwijs; Verhoging van het slagingspercentage voor MULO en middelbare scholen.
Een andere STES projectactiviteit die binnenkort zal worden uitgevoerd die ook studenten van het binnenland zal faciliteren is de renovatie van het studentenverblijf te Atjoni in Sipaliwini.

BEKIJK OOK
Ambtenaren OW nu ook Buitengewoon Agent van Politie