fbpx

Contract Rehabilitatie Fietspad Noord Commewijne getekend

Het fietspad van Noord Commewijne, dat loopt van Rust en Werk tot Bakkie wordt gerehabiliteerd. De ondertekening daartoe vond op 2 mei plaats te Ressort Frederiksdorp door directeur Sirano Zalman van het Ressort en directeur Reina Raveles van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Dit heugelijk feit vond samen plaats met de herdenking van het tweejarig bestaan van plantage Ressort Frederiksdorp en het éénjarig bestaan van de Noord Commewijne Toerisme Cluster.

Ter gelegenheid hiervan waren ook de ministers van RGB en Handel, Industrie en Toerisme als ook de directeur van Financiën, die de minister van Financiën vertegenwoordigd, samen met andere genodigden aanwezig.

Tijdens de toespraken van de verschillende sprekers is duidelijk aangegeven dat het herstel van het fietspad een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van de toerismesector. Met name minister Stephen Tsang van HI&T wees op het belang van toerisme voor Suriname. Hij sprak dan ook de hoop uit, dat het spin-off effect van het fietspad voor geheel het land zal gelden.

BEKIJK OOK  Bouterse praat in brief aan Santokhi niet over vervroegde verkiezingen, maar verslechterde situatie in het land

De North Bank Commewijne Tourism Cluster, heeft via de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme geparticipeerd in het pilot program Innovation for Firms in Suriname (IFS) met het project “ Rehabilitatie Fietspad Noord Commewijne en is in aanmerking gekomen voor een deel financiering van USD 150.000,-.

Daar een groot gedeelte van het fietspad door het rivierwater is weggespoeld, zullen er enkele bruggen worden gebouwd om het fietspad een aaneensluitend geheel te maken. Met dit project zullen er niet alleen meer toeristen worden aangetrokken, maar zullen ze ook langer blijven en met de fiets de voormalige Hollandse plantages kunnen bezichtigen.(GFC)