fbpx
Contract met repatrianten voor overheidsquarantaine

GFC NIEUWS- De repatriatievluchten van Surinaamse ingezeten uit het buitenland worden voortgezet.

Met de terugkerende ingezeten zal er een contract worden getekend dat zij in overheidsquarantaine geplaatst worden, zei vicepresident Ashwin Adhin maandag tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

Volgens Adhin worden op dinsdag 31 maart 101 gestrande Surinaamse ingezeten vanuit Belem, Brazilië teruggehaald met een SLM-vlucht. Deze vlucht zal volgens de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid worden afgehandeld.

Het ligt ook in de bedoeling later deze week een tweede repatriatievlucht uit Miami, Verenigde Staten van Amerika, uit te voeren. Het gaat in dit geval om 105 repatrianten. Ook deze repatriatievlucht zal net als de overige vluchten op directieve van het ministerie van Volksgezondheid worden uitgevoerd.

Voor wat betreft de repatriatie van ingezeten uit Nederland, laat vicepresident Adhin weten dat de overheid tegen het einde van deze week de nodige mededelingen zal doen, dit nadat de nodige zaken in orde zijn gemaakt.

Alle repatrianten zullen in overheidsquarantaine geplaatst worden en daartoe zal met alle repatrianten een contract worden getekend.

Surinaamse ingezetenen die zich nog niet hebben geregistreerd en de nodige formulieren nog niet getekend of nog niet geretourneerd hebben naar de diplomatieke of consulaire missies van Suriname, worden opgeroepen dit alsnog te doen.

Momenteel zitten 565 personen in thuisquarantaine en 4 in overheidsquarantaine. Verder zijn er 8 bevestigde gevallen van COVID-19.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.