fbpx
Contacttracering belangrijk voor vroegtijdige ontdekking

GFC NIEUWS- Om mogelijke besmettingen van COVID-19 vroegtijdig te ontdekken, is het belangrijk om te focussen op de contactpersonen van de huidige besmette patiënten, zegt Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid.

Bij de focus op contacttracering en monitoring van de mensen in quarantaine kunnen cases in een vroeg stadium ontdekt worden en in isolatie worden gezet.

“Op deze manier hebben wij zicht op de bronnen van infectie en kan verdere verspreiding op tijd worden ingedamd”, aldus Jessurun.

De afdeling Epidemiologie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is versterkt met personeel en apparatuur, alsook een database om deze monitoring zo efficiënt mogelijk te doen. Dit in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Pan American Health Organization (PAHO).

Ten aanzien van de repatrianten zullen die na terugkomst gemonitord worden op hun gezondheid. Bij aankomst worden telefoonnummers van de artsen van het BOG en psycholoog opschrift aan hen doorgegeven.

“Als iemand tussendoor onwel wordt, kan op die manier meteen contact worden gemaakt met een van de artsen. Aan het einde van hun quarantaineperiode, waarbij zij een exit screening ondergaan wordt besloten of zij er wel of niet uit kunnen. Absolute eerlijke medewerking wordt gevraagd, zodat wij een ieders gezondheid kunnen waarborgen”, sluit directeur Jessurun af.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…