fbpx

Consultaties Caricom commissie over medische waarde marihuana

De Caricom Regionale Marihuana Commissie, ingesteld in 2014 door de Caricom staatshoofden, heeft in verschillende Caribische landen marihuana consultatie meetings gehouden. De consultaties werden van 5 september tot en met 8 november uitgevoerd in verschillende Caribische landen, waarbij Suriname de hekkensluiter is geweest.

Op de laatste dag werd door een team van Caricom experts een 4-tal Marihuana consultatie meetings gehouden in het buurtcentrum Stibula, Latour. Er is voor deze locatie gekozen vanwege de vereiste neutrale opzet van de consultaties.

Het doel van deze bijeenkomst was voeling te houden met de Surinaamse samenleving omtrent het gebruik van marihuana voor medische doeleinden.

De Nationale Anti – Drugs Raad Suriname (NAR) heeft haar uitvoerend bureau belast met de organisatie van deze consultatie bijeenkomsten, waarbij er wordt samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid, het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Caricom desk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

OOK INTERESSANT
Efficiënt beheer watersysteem Nannizwamp cruciaal voor rijststeelt

De NAR heeft daartoe verschillende doelgroepen uitgenodigd die hebben geparticipeerd aan 3 ‘besloten’ sessies, waarna er een openbare “Town Hall’’ meeting werd gehouden. De uitgenodigde stakeholders waren NGO’s uit de gezondheids-, culturele-, religieuze-, educatieve-, jongeren- en juridische sectoren.

Daarnaast zijn organisaties en instituten belast met drugs- en verslavingsbeleid, drop-outs en traditionele genezing uitgenodigd.

De Caricom Commissie, is verantwoordelijk voor deze regionale consultatie en zal daarom het rapport met bevindingen en aanbevelingen presenteren in de eerstvolgende vergadering van Caricom Staatshoofden en regeringsleiders.(GFC)