fbpx

Consulaat-generaal Suriname in Miami houdt eerste “Trade and Investment Forum and Luncheon”

Het consulaat-generaal van Suriname in Miami zal haar eerste “Trade and Investment Forum and Luncheon” houden op donderdag 20 september in de Doubletree by Hilton Hotel. Hiervoor zijn geïnteresseerde investeerders en investeringsmaatschappijen uitgenodigd om dit prachtig evenement bij te wonen en te vernemen over het toenemende scala aan investeringsmogelijkheden dat Suriname te bieden heeft, zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De afgelopen jaren hebben we volgens de minister hard gewerkt om van Suriname het veelbelovende perspectief te maken voor buitenlandse investeringen die het vandaag de dag is. Suriname herbergt ‘s werelds grootste reservoir van zoet- en grondwater, evenals het Centrale Natuurreservaat van Suriname, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Onze gevarieerd erfgoed en cultuur, vruchtbare grond en ongerepte bossen en biodiversiteit maken ons een dynamisch land dat een overvloed aan investeringsmogelijkheden biedt op vele gebieden, waaronder landbouw, mijnbouw, zoetwaterbronnen, toerisme en handel, transport en infrastructuur.

OOK INTERESSANT
De partij die nooit slaapt, Pertjajah Luhur, geeft maaltijden aan have- nots

“We zullen het bedrijfsklimaat en de beste vooruitzichten voor handel en investeringen in Suriname bekijken tijdens een presentatie en een open forum. Later zullen regeringsfunctionarissen, waaronder ikzelf, de tijd nemen om persoonlijke gesprekken met geïnteresseerden te voeren, zodat we verder kunnen navigeren in de details van de investeringen in ons land. Ik kijk ernaar uit om deel te mogen zijn van dit geweldige evenement, dat bewijst dat we blijven doorwerken en alle inspanningen doen om Suriname vooruit te brengen”, aldus Hoefdraad.