Constant negatief of in angst denken is als gif voor je lichaam

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Personen die er een gewoonte van maken om constant in negatieve of angstgedachten te blijven hangen, doen er goed aan hun gedachten op positieve zaken te richten.

Het overwegend denken aan problemen, je de hele dag zorgen maken, slechte of vervelende gedachten oproepen heeft direct impact op je hormonen.

Een geest vol negatieve gedachten, angst en zorgen stimuleert je lichaam om adrenaline en andere stressgerelateerde hormonen vrij te geven.

Hoewel de aanmaak van adrenaline in bepaalde situaties zeer gunstig is, vooral wanneer je snel moet reageren, is het erg ongezond indien dat proces de hele dag en voor langere tijd gaande is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse opa mag zijn kleindochter niet meer zien na racistische opmerking

Je elke stressen, zorgen maken en steeds in het negatieve blijven heeft op den duur een funeste werking op het lichaam.

Een expert van Constantin in Nederland adviseert personen die overwegend met vervelende gedachten rondlopen om te proberen de aandacht te richten op het positieve.

“Luister naar je favoriete muziek, doe aan sport of activiteiten die je als leuk en ontspannen ervaart. Denk vaker aan leuke dingen! Daarmee vergroot je de kans op het aanmaken van serotonine en dopamine”.

“Deze hormonen laten je juist gelukkig voelen en hebben een gunstig effect op verschillende gezondheidparamaters”, aldus de Constantin expert.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten