fbpx
Congres VS: vrede mag niet ten koste van wapenverkopen

Amerikaanse congresleden spreken in het openbaar hun bezorgdheid uit over de slachting die de Saoedische coalitie aanricht onder de bevolking van Jemen. Maar toen de Republikeinse senator Rand Paul probeerde een grote wapenverkoop aan Bahrein, een van de coalitieleden, te blokkeren, kreeg hij zowel de Democraten als de Republikeinen over zich.

Onafhankelijk onderzoek bracht aan het licht dat elke maand duizenden Jemenitische burgers worden gedood door de coalitie, die rücksichtslos burgerdoelen aanvalt. Dagelijks sterven honderden kinderen door kogels, honger en ziekte vanwege de Saoedische belegering.

Rand Paul diende daarom een motie in om een deal van 300 miljoen dollars aan wapens voor de Golfstaat tegen te houden. Maar zelfs de Democraten, die geen kans voorbij laten gaan hun Republikeinse tegenstanders voor de voeten te lopen, verwierpen de motie van Paul.

Beide kampen wezen erop dat Bahrein een belangrijke bondgenoot is van de VS, waar Amerikaanse troepen gelegerd zijn. Dat maakt het land kwetsbaar voor aanvallen door Iran of terroristische groepen, beweerde de Democraat Bob Menendez.

Vorige week kondigde het Pentagon aan dat de VS zou stoppen met het bijtanken in de lucht van vliegtuigen van de Saoedische coalitie, maar het Witte Huis is nog steeds van plan gewoon door te gaan met de verkoop van wapens aan Riyadh.

Daar hebben steeds meer partijen groeiende moeite mee, vooral na de moord op de in de VS gevestigde Saudische dissidente journalist Jamal Khashoggi.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…