Congres ‘Landbouw, Voeding en Gezondheid’ in Suriname

Op 10 juni 2016 vindt in Paramaribo een congres plaats waarin de thema’s ‘Landbouw, Voeding en Gezondheid’ centraal zullen staan. Tijdens het congres zal kennis en ervaring worden uitgewisseld over de duurzame landbouw en de relatie tot gezonde voeding en de link met volksgezondheid in Suriname.

Voor het 5e achtereenvolgende jaar zullen tijdens het congres awards worden uitgereikt aan de drie meest duurzame MKB-landbouwbedrijven van Suriname van 2016.

Met dit congres willen stichting d’ONS en haar partners duidelijkheid geven over duurzame landbouw, over gezonde voeding en over de relatie tussen pesticidengebruik en volksgezondheid in Suriname. Samen met landbouw- en medische deskundigen uit Suriname en Nederland wordt gepoogd meer transparantie te geven over genoemde onderwerpen. Dit congres is een onderdeel van een meerjarig programma van projecten en activiteiten in Suriname.

De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), het Nederlands ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, Koppert Cress uit Nederland, de Nederlandse Ambassade in Suriname, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de bedrijven Varross en Interfarm uit Suriname.(GFC)

Overige berichten