fbpx
Confrontatie grensbewaking Frans-Guyana en Braziliaanse garimpeiro’s is ‘oud nieuws’

GFC NIEUWS- Het bericht over een recente confrontatie tussen de grensbewaking van Frans-Guyana en Braziliaanse garimpeiro’s dat dinsdag door een medium werd gepubliceerd klopt niet.

Freelancejournalist Carla Tuinfort: “Het bericht werd gebracht als recent nieuws, terwijl het om een bericht gaat dat een aantal jaren geleden reeds was gebracht door het Franse persbureau.

Veel Braziliaanse garimpeiro’s komen illegaal in Suriname aan via Frans-Guyana, waardoor goede aandacht voor zulke regionale berichten wordt getrokken, vooral met de heersende Covid-19-pandemie en de heersende angst besmet te raken.

Het bericht had geen datum, behalve die van het medium dat het dinsdag publiceerde en wekte dus de indruk van recente actualiteit te zijn, zegt Tuinfort.

Ook de referentiekaders zoals De Nationale Veiligheidsdienst, de Franse ambassade en het Nationaal Covid-19 Managementteam ontbraken in het bericht.

“Met deze ongeverifieerde berichtgeving heeft men zichzelf noch het lezerspubliek in onze samenleving een dienst kunnen bewijzen, terwijl goede journalistiek en redactie een angstaanjagende deuk hebben opgelopen,” aldus Tuinfort.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.